de ultieme eindejaarspremie

Ontvangen op 19/12/2012 om 22u07

Name: *****
Email: *****
Comment:

Beste Jebelli,

Deelt jouw God ook eindejaarspremies uit?

Verstuurd op 20/12/2012 om 17u03

Beste *****,

De thermostaat in uw barre krocht staat vergeefs op zijn hoogste stand. Vannacht werd u immers van het gas- en elektriciteitsnet afgesloten.

Nu zit u op de kille grond van uw vochtige woonkamer – met de armen rond uw opgetrokken knieën en met uw rug tegen de ijskoude chauffage – te dromen van warmte en geborgenheid die u alleen uit films en boeken hebt gekend. Het nummer You’re Not Alone van Olive klinkt uit de schelle luidsprekertjes van uw viraal geïnfecteerde laptop. De eerste batterijwaarschuwing verschijnt al onderaan uw TFT-scherm.

Al uw pogingen om uw angst voor ’s morgens doembelofte te filteren, blijken echter futiel. Niets dan de verdoemenis zelf rest u nu. Stilaan kan u er niet meer omheen dat u zelfs uitkijkt naar die spoedige verlossing voor de trage agonie die uw bestaan tot op heden is geweest. De apathische berusting in uw afgrijselijk lot maant uw lichaam enigszins aan tot kalmte, maar geenszins uw ziel.

U slaagt er misschien nog net in om een snuifje troost te puren uit de kinderlijke illusie dat de Dag des Oordeels een laatste grote fuif is met dj’s, die zich een weg uit hun onmiskenbare mediocriteit hopen te crossfaden. Een soort feestelijke apotheose waaraan alle mensen deelnemen, zich wentelend in synthetische extase. Maar u bent met die gedachte slechts honing in uw eigen beschadigde oren aan het smeren, want in de dood staat u net zo alleen als in het leven.

Zacht snikkend smeekt u zich hees, fluisterend tot de godheid die u naar haar evenbeeld net zo eenzaam als zichzelf heeft geschapen.

Misschien komt morgen wel de Eindoplossing voor al uw muizenissen.

Groeten,

Jebelli

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s