welkom in vlaanderen

Burgemeester Jan De Dier (N-VA) in het Nieuwsblad van 26 juni 2013

We kunnen de nieuwkomers bijvoorbeeld doorverwijzen naar het Huis van het Nederlands en zo ook de taalcursussen promoten. Als er klachten zijn over anderstalige reclameborden kunnen we daartegen maatregelen nemen. De gemeentelijke gebouwen gaan we permanent bevlaggen met de Vlaamse leeuw en langs de invalswegen zullen ook borden komen met het opschrift ‘Denderleeuw, een Vlaamse gemeente!’

Vijf tips om een stad Vlaams te houden

  1. Zet een veld met staken aan de afrit naar je stad. Rijg aan elke staak het afgehakte hoofd van een neger of Franstalige. Ideaal is de combinatie Franstalige neger. Geef het hoofd van Gwendolyn Rutten een prominente plaats in het reusachtig stakenveld. (Ok, zij is Franstalig noch negerin, maar wel een prachtvrouw die de ereplaats verdient.)
  2. Waarom geen echte, woeste leeuwen in plaats van triestige leeuwenvlaggetjes in het straatbeeld? Laat een dozijn van die hongerige beesten in je stad rondzwerven en aanschouw de ellende.
  3. Introduceer stenigen. Met die beruchte baksteen in zijn maag heeft de Vlaming altijd een steenworp voorsprong op de Mesopotamiër, die zelden iets anders op zak heeft dan zand en een stempelkaart.
  4. Zet op het marktplein een gigantische kraan waaraan je meerdere verraders tegelijk kan ophangen. Laat leerkrachten Frans hangen tot de walm van hun ontbindende lichamen de taalgrens overschrijdt.
  5. Brandmerk alle niet-Vlamingen. Niets zegt ‘Welkom in Vlaanderen!‘ als een Vlaamse Leeuw op je gezicht gebrand voor het leven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s