de schoolvakantie is voorbij maar niet uw ellende

De schoolvakantie is ten einde. Van heinde en verre krioelen ze terug naar hun griezelige gehuchten, de lamlendige westerlingen. Ook al zijn ze in groep en voorzien van een schoon gebit: in de nasleep van hun misère en slechte adem zal je niets dan slecht taalgebruik en eenzaamheid treffen. Het is aan de banaliteit van hun gesprekken dat je zowel hun ordinaire afkomst als hun recentste reisbestemming raden mag.

Een meelijwekkende week of twee boden Neckermann en Thomas Cook hen aan op een met elektrocutiedraad omheind  terrein met daarin een beschermde burcht als verblijfplaats, zodat de plaatselijke Moren of Anatoliërs hen niet besmetten zouden met hun ziekte en zand. De westerling houdt van all-in.

All-in je reet, bange blanke.

Moge je in het minst diplomatische aller hiernamaalsen stikken in het polsbandje dat je in Carthago of Troje toegang verleende tot een walgelijk à volonté van slechte drank en westers voer en het door hongerige handen periodiek verschoonde openluchtzwembad.

Moge je in een ziedende hel worden getrakteerd tot een eindeloos buffet van de opengereten lijven van je eigen bloedverwanten, terwijl zij je halfdood en vol afgrijzen aanstaren met glazige ogen die niets dan melancholie en vervreemding weerkaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s